„… ekkor arra gondoltam, hogy neked, aki most húsz egynéhány mérföldnyire tőlem a hintódban ülsz, elől a fullajtároddal és az előlovasoddal, hátul az inasoddal, nincs részed gyönyörűbb látványban, mint amilyen az én szemem elé tárul, s ha van, bizonyos, hogy nem élvezed oly elmerüléssel és elragadtatással, mint én…”

Alphonse Karr német író, francia névvel, aki közvetlen hangú, csevegés-szerű levelekkel mutatja be Utazás a kertem körül című művében a kertjének apró, pici csodáit.

Bővebben: Utazás a kertem körül

2017. július 15. "Virágoskert a tányérban" előadás és kóstoló, Erdőkertes, KERTESNESS fesztivál

2017. július 27. 18 óra Virágkóstoló a Titkos kertben, Velence, IX. utca

2017. július 29. 15 óra "Kóstolj virágot!" virágkonyha workshop, Dunasziget, Családi Nap

2017. augusztus 1. 17.00 Természetesen levendulával, főzőkurzus, Mindenmentes Főzősuli, Szigetszentmiklós

2017. augusztus 12. 15-18 óra "E bűverő, mit szirma rejt..." - virágos főzőkurzus, örömfőzés a HÉTRÉTORSZÁG Fesztivál keretében Orfalun, a Vadvirág méhes- és gyógyító kertben. Részletek hamarosan!

Bővebben: PROGRAMJAINK

Sok-sok kísérlet, rengeteg munka és kóstolás után 2017 tavaszára megérkeztek a Noszlopi termékek új családtagjai!

A Százszorszép finomságok, A SZENVEDÉLYEK ÍZEI gyümölcsökkel, ehető virágokkal és finom füvekkel gazdagítva, Halmos Monika receptjei szerint készítve.

A hazai kertek, rétek friss gyümölcsei és zöldségei valamint a boldog füveskert virágos fűszerei keltek egybe eme különleges ínyencségekben. Kóstolják meg a varázslatot: minden napszakban, minden évszakban az ízek nem ismert összhangját! Az üvegben őrzött szenvedély serkenti az életerőt, erősít, tisztít, élénkít. A finom, eddig nem ismert lágy ízek ötvözete különös hangulatba tud keríteni: reggelire, vagy ebédre egy jó pecsenye mellé, desszertben, vagy akár csak úgy, önmagában, kikanalazva.

Bővebben: Noszlopi Százszorszép Finomságok

Glutén, laktóz, tejfehérje érzékeny vagy? Megszabadulnál pár kilótól, esetleg életmódot váltanál? Nem tudod, mit és hol vásárolj, hogyan készítsd el ételeid? A Mindenmentes Főzősuli segít eligazodni úgy, hogy az étkezés és a sütés-főzés mostantól a nap legnagyobb örömforrása is legyen!

Kezdődnek a virágos főzőkurzusok ia Mindenmentes Főzősuliban: glutén- és laktózmentesen, természetesen! Ha nem tudod, hogyan süsd-főzd meg a kert virágait, hogyan készíts levendulás kekszet, kandírozott virágokat, vadvirágszörpöt, most belekóstolhatsz a virágkonyha ezer rejtelmébe!

Legújabb virágos kurzusokról bővebb info ITT.

ÍZEK, ILLATOK, FÉNYEK

című fotókiállításunk 2017 április 7-én 18 nyílt

az érdi Szepes Gyula Művelődési Központban.

„… Az igazi ételremekek nem csak az illatukkal, ízükkel nyűgözik le az embert, hanem látványukkal is hatnak. Az ételfotózás a fényképezésnek egy külön szakága, trükkök, mesterfogások sokasága kell hozzá, hogy egy tányér leves, pörkölt, sült vagy sütemény ellenállhatatlanná tegye magát például egy szakácskönyv lapjain vagy az interneten. Az étkeket természetesen ugyanúgy föl kell készíteni a fényképezésre, mint a modelleket.

Bővebben: FOTÓKIÁLLÍTÁS

Szeretne belekóstolni az ehető virágok világába? Egy különleges programot munkatársainak, barátainak?

Szívesen tartok vetített képes ismeretterjesztő előadást az ehető virágokról, akár kóstolóval egybekötve.

Cégek és magánszemélyek részére virágos főzőkurzusok egy profi főzőiskolában - válasszon a meghirdetett időpontok közül, vagy kérjen ajánlatot egy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Vállaljuk céges vagy magánrendezvényekre virágkóstoló programok lebonyolítását. Vetítéssel, workshoppal, közös kertészkedéssel vagy sütés-főzéssel. Eddigi programjainkról ízelítő képeket itt talál!

Könyvesboltoknak, könyvtáraknak ajánljuk érdekes könyvbemutató előadásainkat.

Virágokkal szebb az élet. Kényeztesse magát és az Önnek kedveseket virágokkal, másképpen, mint eddig! Virágkonyha élőben, akár Önnél is!

Immár 25 éve annak, hogy belevetettem maga az ehető virágokról fellelhető irodalom és történelem tanulmányozásába. Az eltelt idő alatt számos könyvem és számtalan publikációm jelent meg, előadásokat, workshopokat, kóstolókat tartottam. Virágos missziómnak köszönhető, hogy ma már Magyarországon ismerik az ehető virágokat, sokan használják őket otthon, megjelennek a vendéglátásban, új színfolttal gazdagítva gasztronómiánk kincsestárát.

Bővebben: Tavasz 2017.

Könyvajánló

Viragkonyhaborito
Ibolyás szakácskönyv
Rózsás könyv
Levendulás könyv német
 Provence-i rózsa

Akiket ajánlunk

 

LIFE LOGO 2012
 
 Chefparade
 
 Noszlopi Finomságok

Ki van itt?

Oldalainkat 4 vendég és 0 tag böngészi

Bejelentkezés

ugrás az oldal tetejére